KĖNIŲ ALIEJUS

Kėnių aliejuje yra taninų, karotino, askorbo rūgšties, tokoferolių. Pasižymi vertingomis kosmetinėmis, dezinfekuojančiomis, priešuždegiminėmis savybėmis, taip pat baktericidiniu, antivirusiniu poveikiu.

Gali buti rekomenduojamas 

  •  Kosmetinės, dezinfekuojančios, priešuždegiminės savybės
  • - Baktericidinis, priešvirusinis poveikis
  • - Dantenų ligos
  • - Bronchų, plaučių patologijos
  • - Masažas 

Smulkiau

  • 200 ml

Pirkdami šią prekę galite gauti iki 9 premijos taškų. Jūsų krepšelis bus 9 taškų kurį(-uos) galite konvertuoti į nuolaidų kuponą už 0,18 €


9,00 €

Apie prekę

KĖNIŲ ALIEJUS

Kėnis (balteglė) yra nuostabus medis, kuris jau nuo seno yra laikomas šventu ir stebuklingu. Jis gali augti tik švaraus oro, neužteršto pramoniniais teršalais, sąlygomis. Jo gydomosioms galioms neprilygsta praktiškai niekas.

Kėnių aliejuje yra taninų, karotino, askorbo rūgšties bei tokoferolių. Dėka didelio biologinio aktyvumo, kėnių aliejus pasižymi vertingomis kosmetinėmis, dezinfekuojančiomis bei priešuždegiminėmis savybėmis, o taip pat baktericidiniu ir antivirusiniu poveikiu. Kėnis sugeba užkirsti kelią stafilokokams, lašeliniu būdu plintančioms infekcijoms bei lazdelės formos bakterijoms: štai dėl ko oras spygliuočių miškuose yra ypač švarus ir gaivus.

Eterinį kėnių aliejų galima naudoti tiek gryną (išoriškai), tiek inhaliacijų forma kaip pagrindinį aromaterapijos komponentą; taip pat jis dažnai naudojamas kaip pagrindinė tepalų ir balzamų sudedamoji dalis.

Naudojamas išoriškai, jis dezinfekuoja žaizdas, įdrėskimus, įbrėžimus; neleidžia supūliuoti nedidelėms žaizdelėms. Kaip papildoma gydomoji priemonė, jis gali būti naudojamas gydant gilias infekuotas žaizdas, šlapiuojančią egzemą, trofines opas, šunvotes ir landuonius. Šis aliejus dažnai naudojamas ruošiant gydomuosius tepalus, pavyzdžiui 30-40 % Višnevskio tepalų sudėties sudaro kėnių aliejus.

Kėnių aliejaus naudojimas kosmetologijoje yra atskiras klausimas. Jis ypatingai atjaunina odą, išlygina raukšles, sutraukia poras ir kovoja su riebios odos problemomis. Jo pagalba galima išgydyti aknę – tiek paauglystėje, tiek brandžiame amžiuje.

Šiuo tikslu, įlašinkite 1-2 lašelius kėnių aliejaus į bet kurį kremą, išmaišykite ir tepkite ant veido. Kovojant su padidėjusiu prakaitavimu, būtina kasdien maudytis vonioje su eteriniu kėnių aliejumi. Kėnių aliejus sėkmingai naudojamas gydant dantenų ligas, o naudojant kartu su eteriniu citrinų aliejumi galite ne tik atkurti burnos ertmės gleivinę, bet taip pat ir balinti dantis. Šiuo tikslu įlašinkite lašelį eterinio kėnių aliejaus ir citrinos į savo dantų pastą ir kruopščiai išvalykite burnos ertmę.

Kėnių aliejus padeda sėkmingai gydyti bronchų ir plaučių patologijas, ypač trachėjos bei bronchų vamzdelių valymą; mažina bendrą organizmo intoksikaciją bei sumažina uždegiminius procesus. Šiuo tikslu daromos inhaliacijos: į 0,5 litro verdančio vandens įlašinkite 5 lašelius kėnių aliejaus ir kvėpuokite šiais garais 5-10 minučių. Po to įtrinkite gryno aliejaus į odą krūtinės srityje. Sunkaus kosulio gydymui: prieš gulantis į lovą, užlašinkite 3-5 lašelius kėnių aliejaus ant liežuvio galo.

Kėnių aliejus pasižymi geru įsigėrimu; dėl šios priežasties jis dažniau naudojamas masažui nei kiti eteriniai aliejai. Patekęs į sąnario audinius, šis aliejus pagerina kraujo ir limfos mikrocirkuliaciją taip pašalindamas skausmą ir atkurdamas normalų kremzlių maitinimą. Gydant sąnarių skausmus, radikulitą, pleksitą, miozitą bei kitas periferinės nervų sistemos ligas, rekomenduojama 2-3 kartus per dieną išsigarinti vonioje ar duše, o tuomet įtrinti odą kėnių aliejumi.

Kankinant stenokardijai, lėtais apvaliais judesiais trinkite kėnių aliejumi odą (širdies plote) 3-4 kartus per dieną, tačiau ne daugiau nei dvi dienas iš eilės.

Analgetinės ir skausmą raminančios šio aliejaus savybės taip pat praverčia gydant lūžius ar sumušimus. Šiuo tikslu, įtrinkite odą virš lūžio ar sumušimo 2 kartus per dieną.

Nuo seborėjos ar plaukų slinkimo naudokite tokį derinį: į 10 gramų vaikiško šampūno įlašinkite 2-3 lašus eterinio kėnių aliejaus, praskalaukite, o tuomet kruopščiai išplaukite. Taip pat rekomenduojamos aliejaus kaukės plaukams. Į 10 gramų vynuogių sėklų aliejaus įlašinkite 5 lašelius eterinio kėnių aliejaus, po 20 minučių išskalaukite.

Šį aliejų labai naudinga naudoti reabilitacijoje po sunkios ligos, emocinio streso ar per/po sunkios fizinės veiklos. Jis įdomiai veikia žmogaus kraujo spaudimą: pakelia esant hipotonijai ir sumažina esant hipertenzijai, tuo tarpu normalaus kraujo spaudimo jis neįtakoja. Be to yra įrodyta, jog kėnių aliejus sureguliuoja gliukozės kiekį kraujo serume.

Turėdamas lytinę funkciją skatinantį poveikį, šis aliejus gali suaktyvinti seksualinių liaukų funkciją, tiek vyrams, tiek moterims. Taip pat jis teigiamai veikia hormoninės sistemos veiklą.

Kėnių aliejus yra vienas iš pačių efektyviausių aliejų dezinfekuojant kambarius, ypač naudojant kartu su citrinų ar apelsinų aliejumi. Jis teigiamai veikia intelektą: sukuria emocinio komforto aurą, gerina nuotaiką, skaidrina sąmonę ir nuramina.

KĖNIŲ ALIEJUS
skystis


Sudedamosios dalys
Nerafinuotas eterinis kėnių aliejus (100%)

Vartojimas
tik išoriniam naudojimui (masažui, voniai, aromatinei lempai)

Įspėjimai
Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.
Nenaudokite esant ūmiam inkstų uždegimui bei nėštumo metu.

Laikymas
Laikyti tamsioje sausoje vietoje, ne aukštesnėje kaip 20 °C temperatūroje.
Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Kitos prekės toje pačioje kategorijoje